dicht

Dichteres Delia Bremer – Delibre

Delia schrijft al vanaf haar elfde jaar. Wankelende woorden, halve zinnen en na elke punt een nieuw begin. Breekbare emotie waar een grote kracht vanuit gaat. Vele tientallen dichtbundels zijn uitgegeven zoals Grand Cru, Minnezinne, Liefdelakens, Hongerplooien, Reinedoeken. Delia verzorgt voordrachten en lezingen door het hele land. Gedichtenbundels en de DVD DAG met 28 dicht-clips zijn te bestellen via info@delibre.nl

Enkele Dicht-Clips zijn te zien via deze link: (You Tube kanaal DagDelibre, daar vind je ze alle 28)

In Hoogeveen realiseerde Delia een gedichtenpad, een wandel/fietsroute waar je in de openbare ruimte meer dan 60 gedichten kunt lezen. Deze zijn geschreven door de inwoners uit hun eigen wijk. Je komt ze tegen op pilaren in het park bij het Jannes van de Sleedenhuis Wolfsbos, hangend aan gevels en op borden langs het trambaanlaantje en langs de  Hoogeveense Vaart. Dan loop/fiets je door de Schutlanden, daar kom je ze tegen langs het fietspad op borden, door naar het Steenbergerpark waar je gedichten kunt lezen op het fietspad.  In het winkelcentrum ‘de Weide’ kun je korte gedichtjes lezen op stoeptegels geschreven door basisschool leerlingen.  Een mooie wandel en fietsroute door Hoogeveen!

Delia schreef liedteksten voor Het Drentse Liedtiesfestival, de Stichting Drentse Muziek Maatschappij (SDMM) en verschillende singer-songwriters.

Reacties gesloten.